Zákaznická podpora:info@lyonis.cz

Drahé mámy! Výsledky vaší práce jsou rozhodně vidět. Každý den.

Drahé mámy, 

chtěla bych vám říct, že vím, že všechno děláte nejlíp, jak jen dokážete. A doufám, že si to samy uvědomujete. A to i tehdy, když vám to občas uklouzne a křičíte. Stejně tak ve dnech, kdy vám nevyjde čas, abyste si hrály s dětmi nebo jdete spát a máte plný dřez nádobí, zakopáváte o hračky a koši s prádlem už se vyhýbáte pár týdnů.

 

A tak, když se blíží Den matek

Je možné, že nedostanete perfektní dárek nebo snídani do postele. Všechny to známe – nejspíš bude těžké si vůbec ukrást krátkou chvilku pro sebe, když budete vědět, co všechno musíte zvládnout. A kdyby se náhodou stalo, že vám nikdo nepoděkuje na letošní Den matek, chtěla bych vám rovnou teď vyjádřit obdiv. Jako matka matce, protože to denně zažívám taky.



A tak vám patří velký dík!

Za to, jak dokážete zůstat klidné, když vaše děti chytnou záchvat vzteku.

Za to, jak je vedete k tomu, aby vám pomáhaly s domácími pracemi – i přesto, že jste unavené z toho je neustále žádat o pomoc.

Za to, jak je učíte jak se vypořádat se sourozeneckou hádkou – i přesto, že vás to mnohdy vytáčí ještě víc než je.

Za to, jak jim trpělivě pomáháte s úkoly z matematiky – i přesto, že si samy nejste vůbec jisté, jestli znáte řešení.

I za to, že si každý den hrajete na restauraci, obchod a stavíte hrady z lega ve chvílích, kdy máte pocit, že byste se musely naklonovat, abyste stihly všechno.

Děkuji vám i za to, jak je pořád objímáte a říkáte jim, jak moc je milujete – bez ohledu na okolnosti i to, že se zrovna samy cítíte na dně nebo naštvaně.

 

Až ten Den matek přijde

A vaše děti vás třeba překvapí snídaní do postele, která se ponese ve znamení vystydlého kafe a neuvěřitelného nepořádku v kuchyni, můžete se jen pousmát.

Budete totiž vědět, že vaše děti, stejně jako vy, dělají to nejlepší, co můžou a to neznamená, že to musí být perfektní. 

A tak i tohle gesto, nehledě na to, jak malé nebo nedokonalé bude, je znamením toho, jak sakra dobrou práci odvádíte.

Den po dni matek už nebudete na sociálních sítích narážet na obrovské pugéty a dokonalé dárky, kterými se ostatní mámy budou chlubit (všechny stejně víme, že realita je jinde).

A všechno půjde dál.

Stejně jako vaše 24hodinová práce, která nezná dovolené a mnohdy ani odpolední kávy v klidu,

ale za to je k nezaplacení. 

 

Její výsledky jsou rozhodně vidět. Každý den. 

Fandím vám i mně – všem mámám,

děkuju a skláním se. Nejenom na Den matek.